Bio

Sterk Verhaal is opgericht door copywriter en filmmaker Suzanne Sandberg (39). Dat ben ik. Na het Gymnasium ben ik de opleiding Tekstschrijven (hbo) gaan doen. Ik studeerde af in twee richtingen: tijdschriftjournalistiek en scenarioschrijven voor televisie & film.

 

Járenlang heb ik gewerkt bij allerlei leuke werkgevers (variërend van ‘de scriptfabriek’ van GTST tot en met de meest succesvolle glossy voor tienermeiden: CosmoGIRL!). Ook gedaan: geschreven voor diverse uitingen van staalfabriek Corus in IJmuiden, lesmateriaal gemaakt voor het basisonderwijs, veel voice-over teksten geproduceerd.

 

In 2007 schreef ik mijn eerste verhaal als freelance tekstschrijver: dat was het begin van Sterk Verhaal. Al snel specialiseerde ik me in 'copywriting' - strakke teksten, vooral voor het web en bedrijfsmagazines. Om dit vervolgens in 2008 uit te breiden met film. Een impulsieve wending, die achteraf al jaren sluimerde op de achtergrond.

 

Waarom film, vraagt u zich wellicht af? Het was de tijd ervoor. Ook dat bleek pas achteraf, overigens. Met de voortdurende aanwezigheid van tablets en ingenieuze smartphones kunnen we niet om bewegend beeld heen. En is film soms een veel betere manier om iets te vertellen, dan in tekst. En soms werkt het juist andersom.

 

(Aan de wieg van deze move stond overigens niemand minder dan Frans Bromet, u vast wel bekend van zijn onderscheidende docu's bij de NCRV. Zijn opleiding in Ilpendam is een gouden aanrader!)


Mijn meest recente werk